De geschiedenis van Brussel

Kinderkapper Delft

In Delft, de hofstad van de Brusselse agglomeratie, vindt u meer dan alleen de juiste kappersbenodigdheden, zoals salonmeubilair en salonaccessoires. Mensen die in de agglomeratie en haar zustersteden werken, zijn misschien verbaasd dat er zelfs uit zo’n kleine stad een man met een kapsel komt.

Delft is niet alleen de grootste stad in de regio, maar is zelfs de grootste stad in de regio Brussel, en concurreert tegenwoordig zelfs met grotere steden als Molenbeek, De Dochau, en Sint-Truel. Geen enkele andere plaats in het hele land die groter is dan Delft kan bogen op zo’n trotse geschiedenis van het kappersvak. Voordat historici de geschiedenis van de stad gaan schrijven, moet de geschiedenis van het kappersvak in de annalen van het kappersvak worden teruggevonden.

Kroniek van de kinderkapper In vroeger tijden was de kapper de bulwinkle in elk klein stadje. Mannen gingen naar de kapper om hun haar te laten knippen, en de kapper verdiende genoeg om in een band te Jammer of een slot te pikken. De jongelui die rookten en dronken en Persoonlijke hygiëne gebruikten, werden ook wel ‘freeborns’ genoemd. Zij ontvingen de mannen die bij hun kapper kwamen voor een knipbeurt en wasten hun haar met water en zeep. De eerste knipbeurt vond waarschijnlijk plaats in de begindagen van de Eerste Wereldoorlog.

In de jaren dertig werd de eerste kapsalon een onderdeel van de sociale structuur. De vrouwen gingen naar de kapper voor hun kapsel, terwijl de mannen naar de salons gingen. Haarverf was in. Maar het was nog steeds erg moeilijk om de chemische kleuren uit het haar te krijgen.

De revolutie van de jaren ’60 kristalliseerde de splitsing in de jaren ’70. Nu de vrouwen zich in de stad gingen vestigen, gingen zij snel op zoek naar de diensten van de steeds populairder wordende kapperszaken en haarsalons. De kapperszaken en kapsalons begonnen zich te vormen in de jaren tachtig.

In de jaren negentig was de kapsalon op het hoogtepunt van zijn populariteit. Met de wereldwijde aandacht voor de mode van het grote, dikke haar, werden de kapperszaken en kapsalons in Delft steeds populairder. De kapsalon was zo ingericht dat er met de klant overlegd kon worden, terwijl de kapper met een professionele elektrische tondeuse het haar knipte.

Het gezicht was belangrijk voor het terrasjeskapsel. De haarstylisten gebruikten een professionele cuticula nipper om de haartjes van de klanten te verwijderen. Tegenwoordig gebruiken de haarstylisten een andere techniek, die veiliger is voor de klant. Ze gebruiken een cuticula nipper, die de klant pijn bespaart, en de noodzaak vermijdt om chemische ontharingsmiddelen en haarrelaxers op de hoofdhuid te gebruiken.

Na dit alles kwam de kapper met een andere houding tevoorschijn. grunge en punkkapsels waren populair, maar waren gericht op een tienerlook. Tegenwoordig is de tienerlook heel anders dan het klassieke tienerkapsel. De stylist moet rekening houden met de volwassenheid van de klanten. Veel mensen zijn op zoek naar een kapsel dat niet misstaat bij een student aan een hogeschool of universiteit. De sexy look, die populair was in de jaren tachtig, is nu uit. Maar dit is alleen geschikt als het kapsel bij het kapsel past. Anders is de tienerlook uit.

En nu is de tienerlook in, met gewaagde haarkleuren en funky kapsels. Veel modebladen zijn de nieuwe trends van 2007 aan het uitpluizen en het populaire kapsel voor dit seizoen is de punk snit. De haarsnit kan kort of lang zijn, maar de geest denkt dat dit de look van het decennium is.

Er zal een compleet verschil zijn in de manier waarop vrouwen en mannen zich gedragen met het nieuwe kapsel van 2007. Mannen zullen rondlopen met hun hoofd naar beneden, en vrouwen zullen zelfverzekerd zijn in hun loopje. Kom op, probeer het.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *